galleri
tillverkare
 
    

Vårfärgerna har kommit!

Myresjökök trendkök

Det är inte bara i klädaffärerna som vårfärgerna börjar synas.

Färgtrenderna växlar lika mycket bland kökstillbehör, dukar, kuddar, bordtabletter, krukor och annat som gör köket hemtrevligt och personligt. Till och med köksinredningarna får sig en touch av vårfärg så här års och även om det är väldigt mycket lättare att byta gardiner och sätta nya krukor i fönstren, så är det faktiskt så att de färgglada köken är ett omtyckt inslag i kökskollektionerna.

Här ovan syns ett av Myresjököks exempel på att man blir glad av färger. Stänkskydd i vårens turkos, som heter Blue Curacao och mönstrad tapet i den underbara varmcerise färgen som denna vår kallas för Honeysuckle. Dessutom är faktiskt köksinredningen svagt aprikosfärgad vilket också är en stor vårfärg på kläderna i modevaruhusen denna vår. I modefärgssammanhang kallas denna bleka färgnyans för Silver Peony.

Myresjökök Lavendelfärgat kök

Många är rädda för färg i köket och ofta slutar ett nytt kök med att man väljer en standardinredning som är ganska tidlös. Som argument hör man ofta att man skall leva med sitt kök i många år och det gäller att det inte blir omodernt i första taget. Så här enkelt kan man plocka in moderna färger i ett annars klassiskt träkök. Med lampor, handdukar, blommor och några vackra tallrikar på väggen i vårens Lavendel lila upplever man köket som ljusare, gladare och mer vårfint. Att dessutom sätta in en enkel skiva i rätt vårfärg, i bakkant av vitrinskåpen, gör ju att ljuset från skåpen också ger ifrån sig samma härliga lavendellila nyans.

Intrex Arredo3 kök i turkos 

Visst är det så att köksinredningar i trä alltid står högt i kurs, precis som vita kök är enkelt och lätt att matcha med olika färger på resten av kökets inredningsdetaljer. Men de färgade köksluckorna skall inte alls förringas och med en bra vägledning i ditt köksval kommer du att märka att även ett färgglatt kök kan vara otroligt smakfullt och vackert. Här är stilen lite lantligt vacker och med den här mycket speciella färgen på köksinredningen blir köket högst personligt men ändå både smakfullt och milt i tonen.

Marbodal Lantkök 

En annan färg som passar utsökt i ett gammaldags kök i lantlig stil är vårens gröna färg, som heter Peapod. En mild och behaglig grön färg som både känns lugn och naturnära i köket. Antingen som här, på väggarna eller varför inte på hela köksinredningen. Här finns flera av de attribut som kännetecknar ett kök i lantlig stil; öppna hyllor, vitrinskåp, handtagen och den speciella pärlsponts looken på luckorna. Observera också att pärlsponten fortsätter vidare på väggarna runt om i köket. Ett enhetligt och genomtänkt kök i sann lantlig stil.

Intrex Arredo3 kök i orange 

En av de lite mer kryddiga färgerna som syns i vår är en orangegul färg som kallas för Beeswax och som här, tillsammans med brunt blir den väldigt effektfull. Nu kanske vi inte är så många som vågar satsa på en hel köksinredning i den här starka färgen men en orange – brun kombination gör sig minst lika bra på gardiner, blomkrukor och nya kaffemuggar, speciellt om man har en helvit köksinredning att utgå ifrån.

Marbodal träkök med blå väggar 

Denna mellanblå färg, Regatta, är en färg som också dyker upp ibland retro köken eller som här tillsammans med ett kök i trä där väggarna fått denna behagliga färgton. Skall man dra en parallell till modevärlden så är det jeanstygerna i alla dess skiftningar som får bli symbol för den här färgen. Likaså syns det många varianter på smårutiga skjortor i affärerna just nu, där basen är just den här blå tonen.

Det är en härlig vår vi går till mötes och blir ni sugna på att enkelt göra om i köket inför den nya säsongen så är det bara att bege sig ut i gardin och inredningsaffärerna. Det kommer garanterat inte att bli svårt för er att hitta de flesta utav de färger som vi presenterat här.

 
    
 
 
 
   

TRENDFÄRGER HÖST 2016

 

Här finns en sammanfattning av de aktuella modefärgerna samt artiklar med fokus på färg och färgval i köket.
 
En blek och sval vår 2016 En blek och sval vår 2016

En blek och sval vår 2016

>> Läs mer
 
Sätt lite skön färg på hösten Sätt lite skön färg på hösten

Sätt lite skön färg på hösten

>> Läs mer
 
Trendfärger i köket vår och sommar 2015 Trendfärger i köket vår och sommar 2015

Färgstarkt och svalt på samma gång...

>> Läs mer
 
Färger i köket 2014-2015 Färger i köket 2014-2015

Den absolut största färgen just nu är en härlig cerise

>> Läs mer
 
Vårens pasteller i köket Vårens pasteller i köket

Lätta upp utseendet i köket med milda pasteller

>> Läs mer
 
Höst- och vinterfärger i köket Höst- och vinterfärger i köket

2013/2014 är en kryddig säsong med massor av sting i färgerna

>> Läs mer
 
Höstens färger i köket Höstens färger i köket

Nu kan du se höstens färger för köket och förhoppningsvis också få lite sköna tips till förnyelse.

>> Läs mer
 
Smakprov på trenderna våren 2012 Smakprov på trenderna våren 2012

När våren kommer är vi alltid lika nyfikna på det som är nytt för säsongen.

>> Läs mer
 
Höstens härliga färger Höstens härliga färger

Färgkartan för den här hösten är verkligen bra ur kökets synvinkel.

>> Läs mer
 
Alla älskar väl choklad? Alla älskar väl choklad?

Visst vattnar det sig i munnen när man tänker på en riktigt härlig bit med mörk choklad.

>> Läs mer
 
En ton av Purpur i ditt kök En ton av Purpur i ditt kök

Ett färgsprakande höstkök i en av höstens största och vackraste nyanser.

>> Läs mer
 
Pudra ditt kök i Rose Dust Pudra ditt kök i Rose Dust

Som en liten puderdosa med luftigt löst puder ger denna färg dig precis samma perfekt matta, vackra yta i köket som framför spegeln.

>> Läs mer
 
Ostron var enda dag... Ostron var enda dag...

Höstens gråa nyans kallas för Oyster Gray och är en mild och behaglig ton som passar alldeles utmärkt att ha i ditt kök.

>> Läs mer
 
Gröna blad i köket Gröna blad i köket

Nu menar vi inte att ni skall klä in hela köket i blad och grenar utan det är mera en bildlig beskrivning.

>> Läs mer
 
Som en blågrön lagun Som en blågrön lagun

Som vattenfallet ner i den blå lagunen eller som det kristallklara vattnet där du ser sandkornen på botten, rinner den lagunfärgade glasskivan över bänkarna.

>> Läs mer
 
Höstens röda färg Höstens röda färg

Som en rosépeppar krydda i såsen piffar den här röda färgen upp dina smaklökar.

>> Läs mer
 
En höst med Living Coral En höst med Living Coral

En av färgerna i höstens färgkarta heter Living Coral är en mild och mättad korallfärg som ger en lugn och behaglig känsla i köket.

>> Läs mer
 
Golden Glow i köket Golden Glow i köket

Den nya höstfärgen Golden Glow är precis som den låter, en gyllene glödande gulorange ton som ger ditt kök ett kryddigt inslag.

>> Läs mer
 
Ett kök i Endive gult Ett kök i Endive gult

En av höstens härliga trendfärger heter Endive och är en gul ton som är färgfullt intensiv men ändå dämpad och mjuk i sin ton.

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive