galleri
tillverkare
 
    

Trendfärger i köket vår och sommar 2015


Färgstarkt och svalt på samma gång

Färgpaletten för våren och sommaren 2015 har det mesta att önska. För dem som gillar kryddiga färger med mycket sting så finns det några läckra varianter av det och för dem som gillar en svalare färgskala på sommaren så finns det riktigt många läckra varianter.
Välj ut din egen favorit och se till att ge ditt kök ett nytt ansikte lagom till vår- och sommarsäsongen.

  

Den första färgen i paletten heter Aquamarine och är en blekblå mild färg med starka vattenassociationer. Ett helt kök i Aquamarine blir som en riktig bakelse och med några egenplockade blombuketter från ängen så krävs inte mer utsmyckning än så för att sommaren skall kännas i hela köket.

  

Nästa blåa ton är betydligt starkare och heter Scuba Blue. En turkos, intensiv färg som passar bättre som en färg på kökstillbehör än på ett helt kök. Här har Vedum valt att visa färgen som en fondvägg i kombination till en mörk köksinredning. Läckert tillsammans och genom att följa upp den turkosblå väggen med skålar, ljus, bordtabletter och annat så får du till en riktigt härlig matchning.

  

Från det blå över till det gröna tar oss FM Mattsson med sina pastellgröna fat och vaser på diskbänken. Denna läckra gröna ton passar perfekt som somriga dekorationer i ett vitt kök och ger då den bleka gröna färgen ett svalt och stillsamt intryck. Men om du istället väljer att kombinera den pastellgröna färgen till ett mörkgrått eller svart kök så hade du fått ett helt annat sting och andra effekter. Denna behagliga gröna färg kan också med fördel användas på en enstaka fondvägg i köket, antingen enfärgad eller en tapet med en mix av olika pastellgröna toner. Hur du än väljer att plocka in Lucite Green i köket så ger det en glassigt somrig känsla och en glad känsla.

  

Nästa färg är en riktig klassiker med det passande namnet Classic Blue. Här visar Noblessa en högblank köksinredning i denna härliga färg och låt oss säga så här, inte vem som helst vågar inreda sitt kök på detta läckra sätt. Är du ändå en av dem som vågar, så skall du känna dig stolt. Det spelar nästan ingen roll vad du sätter till, rött, genomskinligt glas eller andra blå toner – du har ändå redan skapat kökshistoria med detta extremt vågade kök.

Som en motvikt till det vågade blå högblanka så kommer här vårens och sommarens absoluta basfärg. Toasted Almond är så alldaglig att den ensamt blir på gränsen till tråkig – men tillsammans med andra färger kan det lyfta hela kreationen till skyarna. Se bara på detta kakel! Med flera olika beige toner mixade med helvitt så har man lockat fram ett virrvarr av sköna hudtoner över väggen. Hudtoner i köket känns nytt och spännande och kanske är det dags att låta Toasted Almond bli det nya vita. För er som älskar lantkök tror vi också på Toasted Almond på läckert snickrade, handmålade luckor tillsammans med allsköns trasmattor i 1000 nyanser, blir en utsökt kombination.

 

Ännu en riktig sommarfärg. Strawberry Ice behöver ingen närmare beskrivning än namnet avslöjar. Sköna rutiga dukar, i ett kök fyllt av härlig doft från nybakat bröd och en stundande frukost ute vid husväggen i morgonsolen. Denna sköna grårosa färg kommer att piffa upp precis vilket kök som helst. Den är alltid rätt, oavsett om du har svart, grå, träfärgad eller vit köksinredning.

 

Kryddor är något som hör köket till och kryddiga färger brukar vara väldigt populära just i kök. Denna eldiga orange, som döpts till Tangerine, har dämpats ner något och det vassa som ibland kan sticka ut i orange färger är helt borttaget. Istället har det blivit en snäll men fortfarande kryddig variant av orange som blir en riktigt skön färgklick i vår- och sommarköket.

  

Custard är en blekgul färg som vid första anblicken kanske kan upplevas lite intetsägande. Men ibland kan det vara så att man har så iögonfallande inredningsdetaljer i köket att man absolut inte vill att färgen på väggarna, taket eller inredningen skall ta över. Här syns Thermex superläckra, inbyggda köksfläkt som en stjärnhimmel över bänkarna. I denna situation är den blekgula Custard färgen perfekt. Istället för att ta över så förhöjer den de mörka färgerna i fläkten och blir till en lugn accentfärg i detta moderna kök.

  

Marsala är den färg som redan nu har utsetts till årets färg. Det är en blandning mellan vinrött, grått och rostfärgat och många skulle säkert slå ifrån sig att tycka att färgen var alltför svårplacerad. Men med lite finess så kan den bli riktigt läcker. Här visar Kvänum upp en lite intensivare variant av Marsala i köket. En enda detalj, i det här fallet spisen, har denna urläckra färg. Med den glansiga lacken skapar den ett extra blickfång och gäster som kommer in i det här köket kommer inte att kunna låat bli att kommentera det läckra valet av färg på spisen. Att spisen dessutom är av en originell modell – gasspis med dubbelugn – gör ju inte heller saken sämre.

 

Vi avslutar med en riktigt läcker stålgrå färg som fått namnet Glacier Gray. Urläcker som accentfärg i köket, både till ljusa och mörka köksinredningar. Eller varför inte som här, i en mönstrad tapet som ger härliga effekter. Kombinerar man sedan den stålgrå färgen på tapeten med rostfria vitvaror så är samklangen total och utseendet för den här våren och sommaren fixat och klart!

 
    
 
 
 
   

TRENDFÄRGER HÖST 2016

 

Här finns en sammanfattning av de aktuella modefärgerna samt artiklar med fokus på färg och färgval i köket.
 
En blek och sval vår 2016 En blek och sval vår 2016

En blek och sval vår 2016

>> Läs mer
 
Sätt lite skön färg på hösten Sätt lite skön färg på hösten

Sätt lite skön färg på hösten

>> Läs mer
 
Färger i köket 2014-2015 Färger i köket 2014-2015

Den absolut största färgen just nu är en härlig cerise

>> Läs mer
 
Vårens pasteller i köket Vårens pasteller i köket

Lätta upp utseendet i köket med milda pasteller

>> Läs mer
 
Höst- och vinterfärger i köket Höst- och vinterfärger i köket

2013/2014 är en kryddig säsong med massor av sting i färgerna

>> Läs mer
 
Höstens färger i köket Höstens färger i köket

Nu kan du se höstens färger för köket och förhoppningsvis också få lite sköna tips till förnyelse.

>> Läs mer
 
Smakprov på trenderna våren 2012 Smakprov på trenderna våren 2012

När våren kommer är vi alltid lika nyfikna på det som är nytt för säsongen.

>> Läs mer
 
Höstens härliga färger Höstens härliga färger

Färgkartan för den här hösten är verkligen bra ur kökets synvinkel.

>> Läs mer
 
Vårfärgerna har kommit! Vårfärgerna har kommit!

Det är inte bara i klädaffärerna som vårfärgerna har börjat synas.

>> Läs mer
 
Alla älskar väl choklad? Alla älskar väl choklad?

Visst vattnar det sig i munnen när man tänker på en riktigt härlig bit med mörk choklad.

>> Läs mer
 
En ton av Purpur i ditt kök En ton av Purpur i ditt kök

Ett färgsprakande höstkök i en av höstens största och vackraste nyanser.

>> Läs mer
 
Pudra ditt kök i Rose Dust Pudra ditt kök i Rose Dust

Som en liten puderdosa med luftigt löst puder ger denna färg dig precis samma perfekt matta, vackra yta i köket som framför spegeln.

>> Läs mer
 
Ostron var enda dag... Ostron var enda dag...

Höstens gråa nyans kallas för Oyster Gray och är en mild och behaglig ton som passar alldeles utmärkt att ha i ditt kök.

>> Läs mer
 
Gröna blad i köket Gröna blad i köket

Nu menar vi inte att ni skall klä in hela köket i blad och grenar utan det är mera en bildlig beskrivning.

>> Läs mer
 
Som en blågrön lagun Som en blågrön lagun

Som vattenfallet ner i den blå lagunen eller som det kristallklara vattnet där du ser sandkornen på botten, rinner den lagunfärgade glasskivan över bänkarna.

>> Läs mer
 
Höstens röda färg Höstens röda färg

Som en rosépeppar krydda i såsen piffar den här röda färgen upp dina smaklökar.

>> Läs mer
 
En höst med Living Coral En höst med Living Coral

En av färgerna i höstens färgkarta heter Living Coral är en mild och mättad korallfärg som ger en lugn och behaglig känsla i köket.

>> Läs mer
 
Golden Glow i köket Golden Glow i köket

Den nya höstfärgen Golden Glow är precis som den låter, en gyllene glödande gulorange ton som ger ditt kök ett kryddigt inslag.

>> Läs mer
 
Ett kök i Endive gult Ett kök i Endive gult

En av höstens härliga trendfärger heter Endive och är en gul ton som är färgfullt intensiv men ändå dämpad och mjuk i sin ton.

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive