galleri
tillverkare
 
    

Höstens härliga färger

Bilden är hämtad från Arredo 3´s hemsida

Färgkartan för den här hösten är verkligen bra ur kökets synvinkel.

Det finns många snälla, neutrala färger som ofta passar perfekt att använda på köksinredningar, köksväggar och kakelplattor. För att sedan få lite extra sting kan man med fördel mixa med någon av de kryddigare accentfärgerna.
Ett köks långa livslängd är en av anledningarna till att många väljer en neutral köksinredning. Den här hösten förespråkar designers runt om i världen färger som nougat, kaffe brunt, oliv och stålgrått men också några riktigt läckra starkare färger som kan fungera som den där extra kryddan, som gör köket till ett smakfullt ställe att vara på.

Pantone presenterar höstens färgkarta 

Senap, cerise och en djupt mörklila färgton är några av de härliga accentfärgerna som du med fördel kan använda dig av när du skall färgsätta ditt kök i höst. 
Vi på kökstrender försöker ge er läsare massor av kontinuerlig köksinspiration och av erfarenhet vet vi att ni läsare är extra intresserade av dessa saker just i samband med säsongskiften. Kanske känner man extra starkt för att rensa ut och starta om på nytt varje ny säsong och med lite härlig köksinspiration kan man få idéer och lite hjälp på vägen mot ett kök i ny tappning.

Interkakel visar en effektfull fondvägg 

Fondväggar är något som blivit alltmer populärt. Inte alls konstigt med tanke på de läckra effekter man kan locka fram bara genom att välja ut en speciell vägg i köket som man målar eller tapetserar i en speciell färg eller mönster. Sedan låter man accessoarerna i köket ta upp samma färg och vips så kommer ditt kök att upplevas både nytt och fräckt.
Här har man valt en olivgrön färg tillsammans med ljusgrå klinkerplattor och råa betongväggar. Både den ljusgråa tonen och den varma olivfärgen är färger som finns med bland höstens modefärger. Dessa färger tillsammans ger också en härlig mix mellan det svala, lite kalla grå och den vänligt varmgröna olivfärgen.

Ett av Noblessas nougatfärgade höstkök 

Om man går in i en klädaffär den här hösten så möts man av väldigt mycket bruna nyanser, allt från ljusaste nougat och beige, till de mer mättade kaffebruna tonerna. Även i köken är det populärt, både med den bleka nougatfärgen och de neutrala beigea tonerna men också, som man såg väldigt mycket av förra hösten, riktigt starka choklad och kaffetoner.
Här har man valt att sätta ihop just nougat och kaffe färgerna med övervikt på det bleka, ljusa och med en effektfull bänkskiva med en läcker ådring i mörkare bruna nyanser. Även golvet tar upp det bruna i sin ram runt de ljusare plattorna.

Ett kryddigt höstkök från Noblessa 

Har man en mer färgstark personlighet och vågar ta ut svängarna i köket lite mer så kan just en mörkbrun köksinredning vara modellen för dig. Matcha med någon av de klara accentfärgerna och du får glöd och liv i köket, på ett läckert sätt.

Färgstarka fläktar från Trepol ger effektfulla kök

Är man en riktig våghals vad det gäller färger och design så har Trepol prylen för dig den här säsongen. En läckert designad spisfläkt som går att få i otaliga färgställningar. Har man ett helt enfärgat kök förövrigt så kommer an färgglad fläkt att bli ett läckert inslag som garanterat blir en blickpunkt för alla som kommer in i köket.

Kök i lantlig stil från Smedstorp 

Oavsett om du föredrar de mer färgstarka alternativen eller trivs bättre i den ljusare skalan så finns det alla möjligheter att skapa ett stilfullt kök med personlighet och egna färgval. Här har Smedstorp satt ihop ett nytt, modernt kök i en gammaldags stil i höstens härliga stålgrå färgton. Ett perfekt färgval för lantliga kök, som av tradition nästan uteslutande har milda och bleka nyanser. Vill man ändå ge ett sådant här kök en härlig accentfärg så kan en gardin och några krukor i lila eller cerise vara precis vad man behöver sätta dit för att uppnå den perfekta matchningen.

Lycka till med ditt höst kök och glöm inte att det är du själv som bestämmer hur ditt höst kök skall se ut, oavsett vad färgexperter och designers säger, så är det dina personliga val som gör ditt kök till just ditt kök.

 
    
 
 
 
   

TRENDFÄRGER HÖST 2016

 

Här finns en sammanfattning av de aktuella modefärgerna samt artiklar med fokus på färg och färgval i köket.
 
En blek och sval vår 2016 En blek och sval vår 2016

En blek och sval vår 2016

>> Läs mer
 
Sätt lite skön färg på hösten Sätt lite skön färg på hösten

Sätt lite skön färg på hösten

>> Läs mer
 
Trendfärger i köket vår och sommar 2015 Trendfärger i köket vår och sommar 2015

Färgstarkt och svalt på samma gång...

>> Läs mer
 
Färger i köket 2014-2015 Färger i köket 2014-2015

Den absolut största färgen just nu är en härlig cerise

>> Läs mer
 
Vårens pasteller i köket Vårens pasteller i köket

Lätta upp utseendet i köket med milda pasteller

>> Läs mer
 
Höst- och vinterfärger i köket Höst- och vinterfärger i köket

2013/2014 är en kryddig säsong med massor av sting i färgerna

>> Läs mer
 
Höstens färger i köket Höstens färger i köket

Nu kan du se höstens färger för köket och förhoppningsvis också få lite sköna tips till förnyelse.

>> Läs mer
 
Smakprov på trenderna våren 2012 Smakprov på trenderna våren 2012

När våren kommer är vi alltid lika nyfikna på det som är nytt för säsongen.

>> Läs mer
 
Vårfärgerna har kommit! Vårfärgerna har kommit!

Det är inte bara i klädaffärerna som vårfärgerna har börjat synas.

>> Läs mer
 
Alla älskar väl choklad? Alla älskar väl choklad?

Visst vattnar det sig i munnen när man tänker på en riktigt härlig bit med mörk choklad.

>> Läs mer
 
En ton av Purpur i ditt kök En ton av Purpur i ditt kök

Ett färgsprakande höstkök i en av höstens största och vackraste nyanser.

>> Läs mer
 
Pudra ditt kök i Rose Dust Pudra ditt kök i Rose Dust

Som en liten puderdosa med luftigt löst puder ger denna färg dig precis samma perfekt matta, vackra yta i köket som framför spegeln.

>> Läs mer
 
Ostron var enda dag... Ostron var enda dag...

Höstens gråa nyans kallas för Oyster Gray och är en mild och behaglig ton som passar alldeles utmärkt att ha i ditt kök.

>> Läs mer
 
Gröna blad i köket Gröna blad i köket

Nu menar vi inte att ni skall klä in hela köket i blad och grenar utan det är mera en bildlig beskrivning.

>> Läs mer
 
Som en blågrön lagun Som en blågrön lagun

Som vattenfallet ner i den blå lagunen eller som det kristallklara vattnet där du ser sandkornen på botten, rinner den lagunfärgade glasskivan över bänkarna.

>> Läs mer
 
Höstens röda färg Höstens röda färg

Som en rosépeppar krydda i såsen piffar den här röda färgen upp dina smaklökar.

>> Läs mer
 
En höst med Living Coral En höst med Living Coral

En av färgerna i höstens färgkarta heter Living Coral är en mild och mättad korallfärg som ger en lugn och behaglig känsla i köket.

>> Läs mer
 
Golden Glow i köket Golden Glow i köket

Den nya höstfärgen Golden Glow är precis som den låter, en gyllene glödande gulorange ton som ger ditt kök ett kryddigt inslag.

>> Läs mer
 
Ett kök i Endive gult Ett kök i Endive gult

En av höstens härliga trendfärger heter Endive och är en gul ton som är färgfullt intensiv men ändå dämpad och mjuk i sin ton.

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive