galleri
tillverkare
 
    

Färger i köket 2014-2015

Den absolut största färgen just nu är en härlig cerise

Varje säsong väljs ett antal färger ut att representera färgtrenderna för just den säsongen. Den här hösten och vintern är färgkartan både sval och kryddig på samma gång, precis som kläder- och inredningstrenderna i stort.

Den absolut största trendfärgen den här säsongen är en cerise färg som döpts till Radiant Orchid. Den passar perfekt i köket som en accentfärg dvs. på utvalda detaljer som en krydda till de övriga basfärgerna.

Eller som här med en mix av Radiant Orchid på både fondvägg, stänkskydd och detaljer i köket. Ett fantastiskt resultat i ett annars ganska intetsägande och helvitt kök.

En annan av färgerna i paletten heter Sangria och harmonierar perfekt med Radiant Orchid. Man skulle gott kunna tänka sig at mixa dessa två färger för att kicka upp köket lite extra.

Även den blå skalan är representerad av två olika nyanser. Den djupare Royalblå som är både klarare och starkare i färgen.

En sådan här härlig gasspis i Royalblått med ett mildare blått kakel kan vara den perfekta blickfångaren. Här har dessutom fläktkåpan fått samma lackerade blå yta och understryker ännu mer det blå kökstemat.

Den andra av de två blå nyanserna denna säsong heter Bright Cobolt och är en lite suddigt gråblå färg som fungerar perfekt på både tallrikar, dukar, gardiner och andra detaljer i köket.

Sedan bjuder också höstens och vinterns färgpalett på flera färger som faktiskt fungerar för att färgsätta HELA köket och då tänker vi på köksinredningen. Den första av de perfekta köksinredningsfärgerna är en rökgrå ton som fungerar perfekt som en basfärg i köket.

Här syns ett exempel på ett vackert lantkök där den fina grå färgen gör sig mycket bra. Det är inte svårt att förstå varför lantköken har blivit så populära när man ser de fina detaljerna och alla de olika lösningarna för varje unikt skåp.

Vill man fortsätta och behålla den neutrala lugna stilen i köket kan man exempelvis välja att mixa det grå med höstens bruna färg Cognac. En av höstens stora trender är dessutom att blanda grått och brunt så varför inte bli en riktig trendsetter i köket.

En av de kryddigare färgerna den här hösten är Aurora Red. Lite eldigt rödorange med en skönt höstlig ton. Passar nog allra bäst på tillfälliga detaljer i köket så som brickor, grytor, disktrasor etc. då den har en tendens att bli lite för mycket om man överexponerar sig för den.

Här visar Noblessa med ett perfekt exempel på hur vi kan färgchocka upp en helt neutral inredning med några utvalda detaljer i Aurora red och genast blir känslan av liv och rörelse i köket en helt annan.

Ofta har en trendfärg en like i paletten. En färg som den passar väldigt bra ihop med och som ofta blir läcker att mixa med i exempelvis kökets detaljer. Vill man ha en mix tillsammans med Aurora Red skall man absolut välja Misted Yellow. En härligt varm honungsgul ton som riktigt ”smakar gott” i sitt guldiga utseende.

Varje höst brukar det alltid finnas minst en grön ton i paletten, så också denna höst. Den Cypressgröna färgen påminner oss om skog och träd och skapar ett lugn i köket. Ett alternativ är att låta alla detaljer vara gröna, så som mattor, gardiner, handdukar osv. och matcha det till ett ljust träkök i exempelvis bok.

Eller som här, massor av sköna, gröna toner av grönt i hela det svarta köket. Allt från den brungröna mattan, till fondtapeten, vidare till de gröna växterna och slutligen de ljusare gröna stolarna.

Slutligen vill vi visa en mycket mild och behaglig färg, Mauve Mist, som representerar allt vad trenden Soft Nordic står för. Suddig och sval pastell med ett milt uttryck. Perfekt till alla typer av kök, vita, träkök, bruna eller svarta spelar ingen roll – alla kök blir vackra i Mauve Mist.
    
 
 
 
   

TRENDFÄRGER HÖST 2016

 

Här finns en sammanfattning av de aktuella modefärgerna samt artiklar med fokus på färg och färgval i köket.
 
En blek och sval vår 2016 En blek och sval vår 2016

En blek och sval vår 2016

>> Läs mer
 
Sätt lite skön färg på hösten Sätt lite skön färg på hösten

Sätt lite skön färg på hösten

>> Läs mer
 
Trendfärger i köket vår och sommar 2015 Trendfärger i köket vår och sommar 2015

Färgstarkt och svalt på samma gång...

>> Läs mer
 
Vårens pasteller i köket Vårens pasteller i köket

Lätta upp utseendet i köket med milda pasteller

>> Läs mer
 
Höst- och vinterfärger i köket Höst- och vinterfärger i köket

2013/2014 är en kryddig säsong med massor av sting i färgerna

>> Läs mer
 
Höstens färger i köket Höstens färger i köket

Nu kan du se höstens färger för köket och förhoppningsvis också få lite sköna tips till förnyelse.

>> Läs mer
 
Smakprov på trenderna våren 2012 Smakprov på trenderna våren 2012

När våren kommer är vi alltid lika nyfikna på det som är nytt för säsongen.

>> Läs mer
 
Höstens härliga färger Höstens härliga färger

Färgkartan för den här hösten är verkligen bra ur kökets synvinkel.

>> Läs mer
 
Vårfärgerna har kommit! Vårfärgerna har kommit!

Det är inte bara i klädaffärerna som vårfärgerna har börjat synas.

>> Läs mer
 
Alla älskar väl choklad? Alla älskar väl choklad?

Visst vattnar det sig i munnen när man tänker på en riktigt härlig bit med mörk choklad.

>> Läs mer
 
En ton av Purpur i ditt kök En ton av Purpur i ditt kök

Ett färgsprakande höstkök i en av höstens största och vackraste nyanser.

>> Läs mer
 
Pudra ditt kök i Rose Dust Pudra ditt kök i Rose Dust

Som en liten puderdosa med luftigt löst puder ger denna färg dig precis samma perfekt matta, vackra yta i köket som framför spegeln.

>> Läs mer
 
Ostron var enda dag... Ostron var enda dag...

Höstens gråa nyans kallas för Oyster Gray och är en mild och behaglig ton som passar alldeles utmärkt att ha i ditt kök.

>> Läs mer
 
Gröna blad i köket Gröna blad i köket

Nu menar vi inte att ni skall klä in hela köket i blad och grenar utan det är mera en bildlig beskrivning.

>> Läs mer
 
Som en blågrön lagun Som en blågrön lagun

Som vattenfallet ner i den blå lagunen eller som det kristallklara vattnet där du ser sandkornen på botten, rinner den lagunfärgade glasskivan över bänkarna.

>> Läs mer
 
Höstens röda färg Höstens röda färg

Som en rosépeppar krydda i såsen piffar den här röda färgen upp dina smaklökar.

>> Läs mer
 
En höst med Living Coral En höst med Living Coral

En av färgerna i höstens färgkarta heter Living Coral är en mild och mättad korallfärg som ger en lugn och behaglig känsla i köket.

>> Läs mer
 
Golden Glow i köket Golden Glow i köket

Den nya höstfärgen Golden Glow är precis som den låter, en gyllene glödande gulorange ton som ger ditt kök ett kryddigt inslag.

>> Läs mer
 
Ett kök i Endive gult Ett kök i Endive gult

En av höstens härliga trendfärger heter Endive och är en gul ton som är färgfullt intensiv men ändå dämpad och mjuk i sin ton.

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive