galleri
tillverkare
 
    

Möbelmässa är inte bara möbler

Bilden är tagen på Stockholm Furniture Fair

Med ett skarpt öga och lagom mycket envishet hittar du massor av godsaker för köket också.

Att gå på en mässa som framförallt riktar sig till folk inom branschen och dessutom lyckas hitta trevliga saker för oss konsumenter är inte alltid så lätt. På en branschmässa visar företagen upp sig och sina produkter och hoppas på att just deras saker skall tilltala arkitekter, designers och folk som jobbar med nyprojektering och renovering av lite större dignitet, så som hotell eller flerfamiljshus. På så vis kommer deras varumärke och signum att synas stort och brett och företagens försäljning blir tryggad för ett bra tag framöver.

Bilden är tagen på Stockholm Furniture fair 

På Stockholm Furniture Fair var det ändå inget problem att känna sig både välkommen och väl omhändertagen. Utställarna ville gärna visa upp sina produkter för oss på Kökstrender och de hårda, kalla kranarna och köksinredningarna blandades på ett snyggt sätt ihop med de mjuka, varma kuddarna, handdukarna och tygerna. Alltihop paketerades snyggt i effektfulla montrar som gjorde att man snabbt blev sugen på att göra om hemma i köket.

Bilden är tagen i Grohes monter på mässan

Grohe visade bland annat upp sina multifunktionskranar där den ena, som lanseras under namnet Grohe Blue® har funktioner som renat stilla vatten och kolsyrat vatten i kombination och den andra, som heter Grohe Red®, har barnsäker funktion för 100 gradigt kokande vatten, direkt i kranen. Båda blandarna var av högmodeller i ett fräckt utförande.

Klicka här för att besöka Strands hemsida

En annan krantillverkare som var med på mässan och visade upp sina produkter var Strand. Det unika med strands blandare är att de är tillverkade helt i rostfritt stål vilket är ett gediget och säkert material. I deras blandare finns inga kromade mässingdetaljer som kan avge bly utan det är en ren och säker produkt. Att en blandare i borstat rostfritt stål dessutom är fantastiskt snygg och inte dyrare än någon annan kvalitetsblandare gör ju fördelarna ännu fler. Strands produkter kändes också helt med i tiden både vad det gäller design och funktioner. En mix av modeller i gammaldags stil, modernt stramt och funktionella utdragsmunstycken ger ett plus i kanten för Strand.

Bilden visar delar av Designers Guilds tapetkollektion 

På tal om design i köket så kommer vi osökt in på ett ämne som det varit mycket tal om den sista tiden och det är glitter och glamour i köket. Är det verkligen okej att ha guld, glitter och extravagant inredning i köket? Vårt svar är självklart ja, på den frågan. Ditt kök skall ju vara en fantastisk plats där du och din familj älskar att mötas och om ni är en glittrig familj som gillar den typen av inredning, så skall ni självfallet även ta in det i köket. Hos Designers Guild fanns exempelvis en underbar mix av lyxigt guldiga tapeter som absolut skulle fungera på väggarna runt matplatsen i ett kök.

Kuddar och plädar från Designers Guild 

För den som mer är lagd åt den romantiska eller lite lantliga stilen så fanns där även gott om tyger, kuddar, plädar och annan kökstextil i härligt svala, ljusa pastellfärger. Snart är våren här och just den här våren finns det extra många läckra pasteller i färgskalan. Tänk dig ett härligt vårfräscht kök i någon av dessa färger, eller varför inte i en mix av dem allihop.

Bilden är hämtad från Pantones hemsida 

Det finns ju ingenting som säger att vi måste följa vårens färgkarta när vi inreder vårt kök men tänker man köpa nya gardiner, kuddar, koppar och krukor så är det garanterat mycket lättare att hitta inredningsdetaljer i just de färgerna som ligger på vårens 10 – i topp lista.

Bilden visar AG Pehrsons marina tema på mässan 

När vi ändå är inne på de mjuka detaljerna i köket, så finns det ett annat tema som är ständigt återkommande så här på våren och det är det marina temat. Båtar, segel, knopar och flaggar i marinblått, rött och vitt ger en skön havsnära känsla till ditt kök. En stor leverantör inom tyger och textil för köket är AG Pehrson som hade en hel liten avdelning i sin monter med bara marininspirerad kökstextil.

Bilden är hämtad från Lidhults hemsida

När det gäller köksinredningar så var det, över lag, mest basbetonade inredningar som visades upp. Inte så konstigt med tanke på att det självklart är lättare att sälja stora mängder till stora inköpare, om priset och produktionen är säker. En tillverkare som stack ut var ändå Lidhultskök, inte så mycket för sina lantligt vackra köksinredningar som för sina maxi breda kyl -och frys skåp, samt övriga vitvaror. Vi var aldrig framme och mätte men de hade en bredd som skilde sig rejält från de vanliga standardbredderna och tillsammans med både inbyggnadsugn och kaffemaskin i samma maffiga bredd gjorde vitvarorna deras utställningskök till något alldeles extra.

Detta var som sagt en mässa, i första hand för fackfolk, men på lördagen var den öppen för allmänheten. Om man vill ha ett brett utbud av möbler och inredning för hemmet, samlat på ett och samma ställe, så är en sådan här möbelmässa alldeles perfekt.
Här kan du hitta godbitar som du sedan kan åka och köpa hos just den återförsäljare som tillverkaren rekommenderar. Ett smörgåsbord av möbler och inredning helt enkelt.

 
    
 
 
 
   

Trender

 
Här ger vi dig inspirerande artiklar med inriktning på design och trend. Här kan du läsa om små och stora trender i köket.
 
Trendiga fläktar Trendiga fläktar

Det finns inga gränser för hur fräck och trendig din fläkt kan vara.

>> Läs mer
 
Snygga kök med trendig inredning Snygga kök med trendig inredning

Snygga kök med trendig inredning

>> Läs mer
 
Vårens kökstrender 2015 Vårens kökstrender 2015

Mixa olikfärgat porslin på matbordet för en levande måltid

>> Läs mer
 
Kökstrender hösten 2014 Kökstrender hösten 2014

Bland mat och kryddor passar det bra med starka färger

>> Läs mer
 
Kökstrender våren 2014 Kökstrender våren 2014

I köket är det ändå de kryddiga färgerna som segrar

>> Läs mer
 
Kökstrender Hösten 2013 Kökstrender Hösten 2013

Trendernas skiftningar blir extremt påtaglig när man besöker mässlokalen

>> Läs mer
 
Kökstrender Våren 2013 Kökstrender Våren 2013

När Formexmässan har varit så vet man att våren står för dörren.

>> Läs mer
 
Härliga färgklickar på Formex mässan Härliga färgklickar på Formex mässan

Som en riktig smällkaramell - så kan man beskriva den stundande hösten i köket.

>> Läs mer
 
Kök är mer än spis och kyl Kök är mer än spis och kyl

Färgchock kallar vissa det - vi kallar det en färgstark kökstrend.

>> Läs mer
 
Trendigt med lantkök Trendigt med lantkök

En väldigt stor trend just nu är kök i lantlig stil.

>> Läs mer
 
En kryddig höst i köket En kryddig höst i köket

Plommon, senap och oliver i en härlig blandning.

>> Läs mer
 
Bänkskivor i toppklass Bänkskivor i toppklass

Med bänkskivor av hög kvalité kommer ditt kök att kännas exklusivt och smakfullt.

>> Läs mer
 
Kakel & klinker i köket Kakel & klinker i köket

Välj ett personligt kakel till ditt kök.

>> Läs mer
 
Röda julkök Röda julkök

Här kommer en härlig färgklick i vintermörkret med massor av läckra julkök.

>> Läs mer
 
Singel i köket Singel i köket

Allt fler väljer att leva som singel och Sverige toppar listan över flest singlar.

>> Läs mer
 
Allt som är blått, blått... Allt som är blått, blått...

tycker vi är vackert och den här våren har alla vi mycket att glädjas åt.

>> Läs mer
 
Heta kökstrender Heta kökstrender

Dagens smarta och vackra kök är resultatet av en lång tid i långsam förvandling.

>> Läs mer
 
Höstens härligheter i köket Höstens härligheter i köket

Visst är väl ändå hösten den allra bästa årstiden.

>> Läs mer
 
Glitter & glamour Glitter & glamour

Som en reaktion på en lång tid av minimalism och avskalad renhet...

>> Läs mer
 
Framtidsköket Framtidsköket

Visst vore det underbart om vi hade förmågan att se in i framtiden...

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive