galleri
tillverkare
 
     Spisen kommer från AGA och heter Black 2000

Att välja vitvaror

Spisen kommer från ILVE och heter Majestic

Att välja spis:

 Det finns en hel uppsjö av trendiga spisar på marknaden, i alla storlekar och med olika typer av värmekällor. En klassisk ”gammaldags” gjutjärnsspis i ny fräck tappning känns klart rätt i det trendiga köket. Eller varför inte en gasspis som är lackad för att matcha övriga köksinredningen. Fundera på hur stor kapacitet du behöver. Lagas det mycket, större middagar kan en spis med dubbla ugnar vara en bra lösning. Har man småbarn bör man också vara noga med att reglage och luckor går att låsa. Även yttemperaturen på spisen är viktig för att inte små barnfingrar, och stora också för den delen, ska bränna sig. Var noggrann när du mäter vilket mått du ska ha på din spis. Bredden är viktigast då det idag ofta finns justerbar höjdinställning för att passa olika bänkhöjder. Se också efter vilken spänning spisen är gjord för. 230 V eller 400 V. Du kan få informationen från typbeteckningen baktill på din gamla spis. Idag finns också flera typer av självrengörande spisar som kan vara ett smidigt alternativ för folk farten.

Micron kommer från Electrolux och heter Visao  

Att välja mikrovågsugn:

Är man ensam i hushållet, eller kanske bara väldigt bekväm av sig kan man ju alltid satsa på en rollsroyce till mikro. På så sätt krävs det minimalt med tid och planering för att ändå få ett bra middags resultat. Är du lite mer praktiskt lagd så försök tänka igenom hur ni skall använda eran mikro. Ska den uteslutande vara till för att tina frysta rätter och värma färdiga portioner från kylskåpet? Eller kanske utnyttjas i matlagningen på ett mer komplett sätt? Fundera också på var mikron ska placeras. Ska den stå fritt på en bänk eller kanske byggas in i ett skåp? Var extra noga med ventilationen om du skall bygga in din mikro. Om den ska sitta inbyggd, på en lite högre höjd bör du välja en sidohängd lucka hellre än en som öppnas framåt. Detta för att underlätta i och urlastning även för den som är lite kort i rocken.

Fläkten kommer från Kaptensgården och heter Barbie  

  Att välja fläkt:

  De senaste åren har trendvärdet på köksfläktar stigit dramatiskt. Från att nöja sig med en vit, standardfläkt som skall matcha den vita spisen, har vi blivit mycket mer trendkänsliga och noggranna med vårat fläktval. Visst är det läskande att välja en lite udda, tuff utstickare att placera på en så central plats i köket. Ditt val av fläkt styrs mycket av hur stort köket är. Fläkten måste ha kapacitet att ventilera rummets volym minst nio till tolv gånger på en timma. Väljer du en för svag fläkt får du inte ut ditt stekos tillräckligt effektivt och en för stark fläkt kan ge undertryck i köket om du inte är noga med tilluften. Alltså, köp en fläkt som är avsedd för ditt köks storlek! Även ljudnivån på fläkten är viktig. Har ni en öppen planlösning så är det viktigare än någonsin. Allt för att det inte ska störa ut i ex. vardagsrummet.Var också noga med att kontrollera om fläkten kan anslutas till en frånluftskanal eller drivas med recirkulation och kolfilter. Dra alltid så raka rör och ventilationsslangar som möjligt. Dra alltid den rakaste, möjliga vägen ut och dra aldrig några 90 graders böjar på dina rör.

Skåpet kommer från Whirlpool och heter Conquest   Skåpet kommer från Siemens och heter Cool-Media

  Att välja kyl & frys:

 Idag finns det flera olika supertrendiga varianter på kyl & frysskåp. Alltifrån inbyggd ismaskin och datadisplay, för att öppna luckor och skåp, till ett kylskåp med infälld LCD-tv skärm. Samtliga varianter har ett högt trendvärde och älskas av alla pryltokiga. Var noga med måtten när du skall köpa kyl & frys. Bredden är som standard 60 cm. men höjden kan variera mycket. Om du ska ha kyl & frysskåp intill varandra måste skåpen vara avpassade för detta. Du skall också ta reda på hur mycket energi ditt kyl & frysskåp drar. Läs energiklassningen som alla skåp har idag. Köp inte större frys än du verkligen behöver. Det drar bara onödigt mycket energi. Väljer du ett kombinerat kyl & frysskåp, så tänk på att det ska finnas två separata termostater. Då kan du stänga av frysen även när kylen är igång. En invändig fläkt i kylen gör att kylan sprids jämnare och maten du ställer in kyls ner snabbare.

Diskmaskinen kommer från Electrolux och heter Visi  

  Att välja diskmaskin:

Även här har trendtänkandet blivit mycket större än tidigare. Det är många som vill att diskmaskinen ska matcha övriga skåp i köket och kanske gömmas bakom en likadan lucka. En annorlunda nyhet bland diskmaskinerna är den genomskinliga fronten. Det kanske blir morgondagens akvarium. Hur som helst, väldigt roligt att titta på, för alla småbarn och hundar. Är man få i hushållet blir en mindre, bänkdiskmaskin betydligt mer energisnål än en fullstor maskin. Har ni en öppen planlösning så är ljudnivån väldigt viktig. En tystgående maskin som inte stör, vilken tid på dygnet den än körs, är det ultimata. Även diskmaskiner energiklassas, där A är högsta betyg. Titta även inuti diskmaskinen för att försäkra dig om att alla storlekar på koppar och fat har en bra plats. Vissa korgar har så glest mellan trådarna i diskkorgen att ex. lite mindre fat kan ramla imellan.
    
 
 
 
   

Trender

 
Här ger vi dig inspirerande artiklar med inriktning på design och trend. Här kan du läsa om små och stora trender i köket.
 
Trendiga fläktar Trendiga fläktar

Det finns inga gränser för hur fräck och trendig din fläkt kan vara.

>> Läs mer
 
Snygga kök med trendig inredning Snygga kök med trendig inredning

Snygga kök med trendig inredning

>> Läs mer
 
Vårens kökstrender 2015 Vårens kökstrender 2015

Mixa olikfärgat porslin på matbordet för en levande måltid

>> Läs mer
 
Kökstrender hösten 2014 Kökstrender hösten 2014

Bland mat och kryddor passar det bra med starka färger

>> Läs mer
 
Kökstrender våren 2014 Kökstrender våren 2014

I köket är det ändå de kryddiga färgerna som segrar

>> Läs mer
 
Kökstrender Hösten 2013 Kökstrender Hösten 2013

Trendernas skiftningar blir extremt påtaglig när man besöker mässlokalen

>> Läs mer
 
Kökstrender Våren 2013 Kökstrender Våren 2013

När Formexmässan har varit så vet man att våren står för dörren.

>> Läs mer
 
Härliga färgklickar på Formex mässan Härliga färgklickar på Formex mässan

Som en riktig smällkaramell - så kan man beskriva den stundande hösten i köket.

>> Läs mer
 
Kök är mer än spis och kyl Kök är mer än spis och kyl

Färgchock kallar vissa det - vi kallar det en färgstark kökstrend.

>> Läs mer
 
Trendigt med lantkök Trendigt med lantkök

En väldigt stor trend just nu är kök i lantlig stil.

>> Läs mer
 
En kryddig höst i köket En kryddig höst i köket

Plommon, senap och oliver i en härlig blandning.

>> Läs mer
 
Möbelmässa är inte bara möbler Möbelmässa är inte bara möbler

Med ett skarpt öga och lagom mycket envishet hittar du massor av godsaker...

>> Läs mer
 
Bänkskivor i toppklass Bänkskivor i toppklass

Med bänkskivor av hög kvalité kommer ditt kök att kännas exklusivt och smakfullt.

>> Läs mer
 
Kakel & klinker i köket Kakel & klinker i köket

Välj ett personligt kakel till ditt kök.

>> Läs mer
 
Röda julkök Röda julkök

Här kommer en härlig färgklick i vintermörkret med massor av läckra julkök.

>> Läs mer
 
Singel i köket Singel i köket

Allt fler väljer att leva som singel och Sverige toppar listan över flest singlar.

>> Läs mer
 
Allt som är blått, blått... Allt som är blått, blått...

tycker vi är vackert och den här våren har alla vi mycket att glädjas åt.

>> Läs mer
 
Heta kökstrender Heta kökstrender

Dagens smarta och vackra kök är resultatet av en lång tid i långsam förvandling.

>> Läs mer
 
Höstens härligheter i köket Höstens härligheter i köket

Visst är väl ändå hösten den allra bästa årstiden.

>> Läs mer
 
Glitter & glamour Glitter & glamour

Som en reaktion på en lång tid av minimalism och avskalad renhet...

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive